Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв в ході круглого столу "Відносини Україна-ЄС: шлях вперед".

Він підкреслив, що відповідне положення закріплено в законах "Про основи національної безпеки України" та "Про основи зовнішньої і внутрішньої політики" і є базою для діяльності державної влади в Україні.

Першочерговим завданням у сфері забезпечення внутрішньополітичної стабільності на основі спільних з ЄС цінностей секретар РНБО назвав проведення чесних, демократичних і прозорих парламентських виборів у жовтні, а також успішне проведення судової та конституційної реформ.

Клюєв підкреслив важливість якнайшвидшого парафування Угоди про асоціацію. Він поінформував про кроки, які робить Україна для переходу до наступного етапу безвізового діалогу з ЄС. Мова йде про направлення до Верховної Ради нового законопроекту про біометричних паспортах.

Разом з тим, єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що цей рік стане вирішальним для відносин України з ЄС. На його думку, для цього є чотири причини: проведення парламентських виборів, конституційна реформа, Євро-2012 та Угода про асоціацію.