Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

За його словами, Мінекономрозвитку в ході моніторингу у сфері державних закупівель з 26 по 30 грудня виявило ряд фактів порушень законодавства.

Зокрема, було закуплено легкові автомобілі за цінами, які перевищують нормативно встановлені граничні суми витрат.

Зокрема, про проведення таких торгів оголосило держпідприємство "Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал", ПАТ "Вінницяобленерго", СТГО "Південна залізниця", держпідприємство "Керченський морський рибний порт".

Крім того, за словами першого віце-прем'єра, здійснено кілька неправомірних закупівель.

Зокрема, угоди про купівлю дорогих автомобілів уклали ВАТ "Укргідроенерго", ДП "Боринське лісове господарство", ПАТ по газопостачанню та газифікації "Хмельницькгаз", "Дніпропетровськгаз", ДТГО "Південно-Західна залізниця", ДП "Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень "Укррефтранс", ДП "Куп'янський ветеринарно-санітарний завод "Ветсанзавод", а також національна філармонія України.

Клюєв також повідомив, що міністерством охорони здоров'я не дотрималось вимог закону "Про здійснення державних закупівель" при закупівлі антиретровірусних препаратів. При проведенні торгів було виставлено умови, які не передбачені чинним законодавством.