Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час зборів депутатів Київради.

На засіданні розглянули питання щодо якнайшвидшої реставрації кінотеатру, приміщення якого постраждало від пожежі, та відновлення його роботи.

Кінотеатр "Жовтень" повинен залишатися одним з центрів кінематографії та одним з культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені. Ми ініціюємо створення благодійного фонду "Відновимо разом". Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе, – зазначив міський голова.

Кличко доручив Департаменту фінансів КМДА також знайти джерела для фінансування робіт із відновлення кінотеатру.

Також він запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ та МВС з вимогою термінового розслідування факту навмисного підпалу кінотеатру.

"Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом та всією столичною громадою", – зазначив міський голова.

Нагадаємо, 29 жовтня ввечері у столиці зайнялася будівля кінотеатру "Жовтень": вогонь обійняв дах будівлі, майже зі всіх вікон ішов дим. Пізно вночі співробітники ДСНС зуміли погасити пожежу, яка під час показу фільму спалахнула у столичному кінотеатрі "Жовтень".

Київський міський голова заявив, що кінотеатр "Жовтень" повинен залишитися у комунальній власності та належати громаді столиці.

За даними КМДА, збитки від пожежі в кінотеатрі "Жовтень", яка сталася ввечері 29 жовтня, орієнтовно становлять 7 млн гривень.