Спочатку шведський виробник суперкарів не планував випускати "заряджену" модифікацію Agera. Однак це рішення змінили після створення за спеціальним замовленням королівської сім’ї Оману 1100-сильної версії моделі Agera, яка поки що існує в єдиному екземплярі. Ця машина настільки сподобалася засновнику і власнику Koenigsegg Крістіану фон Кенігсегг, що він розпорядився почати серійне виробництво гіперкара.

Модель Agera вперше показали на Женевському моторшоу в минулому році. Вона пропонується з восьмициліндровим двигуном об’ємом 4,7 літра і потужністю 910 кінських сил, що працює в парі з секвентальною коробкою передач. Спеціально на замовлення королівської сім’ї Оману мотор гіперкара форсували, а його аеродинаміку покращили.

За даними компанії Koenigsegg, з нуля до ста кілометрів на годину стандартний варіант Agera прискорюється за 3,1 секунди, а його максимальна швидкість становить 390 кілометрів на годину. Динамічні характеристики версії R поки не відомі.


Нефорсована модель суперкару Koenigsegg


Шпигунське фото єдиного у своєму роді гіперкара Agera R, створеного Koenigsegg на спецзамовлення королівської сім’ї Оману