"На своє робоче місце було недопущено генерального директора телекомпанії "Телерадіосвіт" Наталю Катеринчук разом із багаторічним власником каналу Костянтином Кагаловським. На офіційному сайті tvi.ua було розповсюджено прес-реліз, згідно з яким змінено структуру власності компанії, новим керівником призначено журналіста Артема Шевченка, а Наталю Катеринчук відповідно звільнено", - пише вона.

Як зазначила Станко, на загальних зборах колективу представили в якості нового інвестора американського бізнесмена Олександра Альтмана, а попередній власник був оголошений неіснуючим.

"Першим кроком "нового" керівництва, в особі Артема Шевченка, стало недопущення до ефіру формально легітимного генерального директора Наталі Катеринчук. Згодом нове керівництво узагалі зняло з ефіру програму Сьогодні про головне і замість неї запустили повтор. Редактори та журналісти ТВі не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі", - додала журналістка.

Нагадаємо, зранку сайт телеканалу повідомив, що новим гендиректором ТВі став Артем Шевченко, а новим інвестором – бізнесмен Олександр Альтман. Також були оприлюднені відповідні документи про зміну керівництва.

Колектив телеканалу розпочав страйк, поки не вирішиться конфлікт між власниками телеканалу. Журналісти також виступили зі заявою, де вказали свої вимоги.

Фото: Андрій Дідчук, Павло Шеремет