Читайте також: Колесніченко хоче встановити кримінальну відповідальність за героїзацію ОУН і УПА

Книга розповсюджується безкоштовно і вийшла накладом 2 тисячі примірників російською та українською мовами.

"У цій книзі розповідається про українців, праведників світу, які рятували поляків від геноциду з боку ОУН і УПА під час "волинської різанини" - масового знищення польського населення західної України у 1943-1945 роках, вчиненого прихильниками Організації українських націоналістів та її збройної складової УПА" , - йдеться в прес-релізі, який роздали до прес-конференції.

За словами автора, польські вчені встановили імена 896 українців, які захищали поляків від геноциду з боку ОУН-УПА, з них 384 були вбиті за такі дії.

Колесніченко додав, що в книзі використані документальні та архівні матеріали, свідчення очевидців.

Регіонал повідомив, що за ініціативою багатьох громадських організацій Польщі та України зареєстрував у парламенті проект постанови "Про українських праведників, які рятували поляків у "волинській різанині".

Нагадаємо, у Польщі депутати направили на доопрацювання до законодавчого комітету проект резолюції щодо відзначення 70-ї річниці Волинський трагедії у Польщі, яка є спільною пропозицією PO i PiS.

Під час обговорення сенатори погодилися, що злочин на Волині був одним із найбільших злочинів нарівні зі скоєними нацистами і владою СРСР злочинами проти польського народу під час Другої світової війни, - повідомляє видання Wp.pl.

Ініціатори резолюції запропонували оголосити 11 липня Днем пам'яті жертв Волинської трагедії.