Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Президент може сам змінити курс, а не через депутата Колесніченка. Поки Янукович не відмовився від європейської інтеграції. Але коли простий депутат пропрезидентської фракції пропонує скасувати президентський указ та інші законодавчі акти - це викликає питання", - сказав він.

На думку експерта, така вказівка надійшла з Росії.

Читайте також: Колесніченка уже давно треба було посадити, – Чорновіл

"Певне, російські друзі сказали: "Настав час відверто діяти". Ті і послухалися. Поки ми почули Царьова та Колесніченка. Але не виключено, що восени можуть з'явитися ще декілька "регіоналів", які так само діятимуть. Що з такими робити - питання до них. Якщо вони не поділяють офіційну позицію своєї партії, її почесного лідера, то самі мають вийти із Партії регіонів. Однак в ситуації із Царьовим можливе й виключення", - зазначив він.

Фесенко припустив, що у Партії регіонів формується проросійська група.

"Те, що до Президента публічно проявляється неповага, є викликом для його партії. Це розділення інтересів та позицій. Цікаво буде, як реагуватиме керівництво фракції. Від Януковича не варто очікувати реакції, бо статус не той. Він не вступатиме у полеміку із депутатом", - зауважив він.

На думку Фесенка, курс зовнішньої політики України зміниться тільки тоді, якщо не буде підписана Угода з Євросоюзом.

Нагадаємо, регіонал Вадим Колесніченко запропонував відмовитись від євроінтеграційного курсу України доти, поки з вектором зовнішньої політики не визначиться сам народ.