Дана стаття передбачає можливе довічне позбавлення волі. Раніше Лозінському були висунуті звинувачення за завдання тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Про це заявив заступник Генерального прокурора Віталій Щоткін.

"Після завершення низки експертиз установлено, що загибель Олійника наступила в результаті цілеспрямованих, навмисних дій Лозінського, який виявляв при цьому особливу жорстокість. У зв'язку з чим обвинувачення йому пред'явлено в остаточній редакції, тобто з урахуванням перекваліфікації на 115-ю статтю КК України ... Тепер починається виконання ст. 218-й УПК - ознайомлення Лозінського та інших учасників "сафарі" з матеріалами кримінальної справи", - заявив Щоткін

"Лозінський не визнає себе винним і відмовляється давати свідчення. Але провина його доведена в повному обсязі, і усе буде залежати від того, наскільки продуктивно він має намір знайомитися з матеріалами обвинувачення", - додав Щоткін.

За інформацією з джерел українських ЗМІ сам Лозінський та його адвокати шоковані перекваліфікацією кримінальної справи. Колишній народний депутат і надалі стверджує, що жорстоко вбитий ним громадянин України Володимир Олійник першим накинувся на нього. Олійник загинув 16 червня 2009 року від вогнепальних поранень завданих Лозінським у мисливських угіддях депутата.