Важливим був сам факт переговорів у Мінську. Швидше за все, Україна буде наполягати на переговорах ще, – говорить Магда.

За його словами, Україні потрібен мир, але цей мир не означає, що Україна буде відмовлятись від своєї територіальної цілісності, що вона визнає Крим російським, що вона запровадить російську мову як другу державну.

Звичайно, я не вважаю, що країна зупинить АТО. Україна не може дозволити собі втрачати будь-які шматки території. Росія намагається спрямувати удар на Маріуполь, де зараз знаходиться адміністрація Донецької області, – розповідає експерт.

Також він розповідає, що Путін любить пересмикувати. Він робить невинний вираз обличчя, наче бойові дії на Сході його не стосуються. Росія намагається показати на прикладі України, що вона може "переламати хребет" будь-якій державі, тому це протистояння викликає занепокоєння у ЄС та США. І якби не збитий Боїнг–777, то було б тільки співчуття з боку Заходу.

Колона, яка насувається в бік України з боку Росії, за словами есперта, – це ознака гібридної війни. Йде водночас поєднання нагнітання військової ситуації та створюється порядок денний, що Росія демонструє м'язи. Росія намагається довести свою безкарність і деморалізувати українських громадян.

Росія протягом років своєї незалежності намагалась нарощувати свій вплив. Україна не мала чіткої позиції. Війна з РФ стала несподіванкою. На сьогодні ми себе тільки знаходимо, і РФ робить все, щоб на кордоні не опинились міжнародні спостерігачі, – розповідає Магда.

Щодо затриманих російських десантників він говорить:

Вигідним є факт, що вони потрапили в полон напереродні переговорів в Мінську. Це люди, які не встигли приховати своєї причетності до військової служби. Більшого факту російського втручання важко й придумати.

Далі – дивіться у відеосюжеті.