"Вчора у Сумській області о 16:20 у пункті пропуску Грайворон Російської Федерації колона російської військової техніки з прапорами у кількості 7 БТР і 2 БРДМ на великій швидкості виїхала на нейтральну смугу. Після приведення особового складу українського пункту пропуску Велика Писарівка до бою, колона повернулася у зворотному напрямку на територію РФ", — повідомив Лисенко під час брифінгу.

Окрім того, за словами речника Інфоцентру РНБО, учора на території РФ у напрямку російського села Безіменне також спостерігався рух військової колони, яка складалася із 7 БТРів із російськими прапорами.

"Звернувши із асфальтової дороги колона попрямувала вздовж українсько-російського кордону. За попередніми даними мешканці прикордонних районів Бєлгородської області РФ поспіхом намагаються продати свої помешкання і переїхати у віддаленіші області Росії", — додав Лисенко.

Відомо також, що залізничники спільно з військовими в середу зірвали спробу бойовиків підірвати стратегічно важливий залізнично-автомобільний Крюківський міст через Дніпро.