"Ні власників товару, ні документів про його походження на складі не виявлено", - повідомили в прес-службі Державної податкової служби.

Власника товару в податковій офіційно назвати відмовилися. Проте, видання "Коммерсантъ Украина" з'ясувало, що перевірка проводилася у зв'язку з кримінальною справою щодо власників найбільшого в країні інтернет-магазину Rozetka.ua. Джерело в ДПС стверджує, що тепер власників сайту підозрюють в торгівлі контрабандою.

Як додають у податковій, проводячи обшуки за адресою вул. Фрунзе, 82, неподалік від виставкового залу магазину "Rozetka.ua", розраховували знайти склад компанії "Rozetka.ua", що управляє магазином. Та вона вже не знімає це приміщення, а орендарем складу є компанія "Соціальна допомога".

"Слідство встановило, що товар зі складу за цією адресою продавався в інтернет-магазині", - кажуть в ДПС.

Водночас, у rozetka.ua відзначають, що не мають відношення до імпортних операцій. - пише "Коммерсантъ Украина".

"Ми виграли справу і апеляцію. Тепер вони відкрили нову кримінальну справу з таким же формулюванням, як і минуле", - сказав співвласник "Rozetka.ua" Владислав Чечоткін.

Як зазначає юрист "Соціальної допомоги" Павло Журавльов і Владислав Чечоткін, вони заперечують факт співпраці компаній. Та невдовзі після початку обшуків на складі "Соціальної допомоги" Rozetka.ua повідомила про проблеми в роботі.

"Товар не доставляється, так як склад закритий з технічних причин", - зазначали тоді співробітники магазину.

Вчора Rozetka.ua працювала в звичайному режимі, а її співробітники стверджували, що про обшук складу нічого не знають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що податкова міліція вкотре взялась за обшук ймовірних складів інтернет-магазину Rozetka.ua. Так, увечері 27 червня близько 18:00 в офіс компанії "Соціальна допомога" прибула з перевіркою податкова міліція і слідчий.