"Це є питанням, яке викликає у нас хвилювання щодо того, як ця справа сприймається також на Заході. Це, зокрема, важливо з огляду на саміт, який відбудеться 19 грудня", — сказав Президент Польщі на спільній з Президентом України Віктором Януковичем прес-конференції.

Польський лідер вважає за необхідне знайти реальний вихід із ситуації навколо перебування в ув’язненні Юлії Тимошенко, а не тільки використовувати її у розвитку відносин України з Європейським союзом.

"Мені здається, що слід знайти реальний і прийнятний вихід із цієї ситуації, а не тільки політично використовувати ці труднощі у відносинах між Україною і ЄС", — сказав Коморовський.

Він також додав, що через кілька годин обговорить ситуацію, що склалася навколо Тимошенко, з представниками опозиції в посольстві Польщі в Україні. Глава польської держави наголосив, що бажає, щоб "справа Тимошенко" якомога менше впливала на переговори України з ЄС щодо Угоди про асоціацію.

"Я знаю, що в деяких країнах-членах ЄС ця справа викликає багато емоцій. Є важливі справи, але, крім цього, є й найважливіші справи", — сказав Коморовський, зазначивши, що найважливішою справою є, без сумніву, європейська інтеграція України.

Броніслав Коморовсьикй також зазначив, що сподівався на декриміналізацію 365 статті Кримінального кодексу України, за якою була засуджена Тимошенко.

Як відомо, Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув’язнення за звинуваченням у незаконному підписанні "газових угод" із Росією в січні 2009 року.

Саміт Україна—ЄС має пройти в Києві 19 грудня. Основним питанням саміту раніше називалось підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Пізніше МЗС України заявило, що парафування Угоди на грудневому саміті не є принциповим питанням.