Про це Коморовський сказав Петрові Порошенку після пам’ятних заходів, присвячених річниці Революції Гідності, передає прес-служба глави держави.

Глава української держави поінформував, що у цей день акції відбулися по всій країні.

"Наші вороги намагались дестабілізувати ситуацію в Україні", – сказав Президент, повідомивши про теракт в Харкові. "Спецслужбам вдалося попередити теракт в Одесі", – повідомив також Президент.

Президент Коморовський подякував Президентові України за запрошення. "Мене тут не могло не бути, не могло не бути Президента Польщі в річницю Майдану. Це була нагода висловити солідарність Польщі з Україною, яка веде драматичний бій за свою незалежність", – сказав він.

Читайте також: Клімкін летить у США домовлятися про миротворців

Президент Польщі також зазначив, що для нього участь у Марші Гідності – це нагода продемонструвати підтримку європейських прагнень українців.

Глави держав також обговорили ситуацію на Донбасі та реалізацію Мінських домовленостей.

Ми підтримуємо реалізацію Мінських домовленостей, але завжди будемо нагадувати Франції і Німеччині, що вони взяли на себе особливу відповідальність,
– сказав Броніслав Коморовський.

Президент Польщі підтримав ініціативу Президента України щодо введення миротворчого контингенту.

Також співрозмовники обговорили і домовились активізувати співпрацю між Україною та Польщею в оборонній та енергетичній сферах.

Нагадаємо, у Києві 22 лютого відбувся Марш Гідності. До української столиці прибули президенти Литви, Польщі, Словаччини та голова Європейської Ради Дональд Туск.