"Ми хотіли публічно повідомити про свої ініціативи в кінці квітня 2012 року, попередньо погодивши всі деталі з КМДА та київською громадськістю. Проте вже сьогодні ми готові проінформувати київську громадськість про те, що ми прийняли принципове рішення відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на вулиці Фролівській.

Замість нього ми запропонували міській владі збудувати на території колишньої фабрики «Юність» малоповерховий арт-простір, який повністю збереже дух Андріївського узвозу.

Ми готові протягом найближчого місяця винести проект організації такого арт-простору на всебічне громадське обговорення. Після завершення будівництва ми готові передати цей арт-простір в управління міськими громадськими та творчими організаціями", — заявив Генеральний директор компанії "ЕСТА Холдинг" Микола Нестеренко.

За його словами, останні кілька років компанія "ЕСТА Холдинг" відкрито заявляла про свої плани будівництва нового проекту на вулиці Фролівській. Цей проект повинен розташовуватися на території колишньої фабрики "Юність" за адресами: вул. Фролівська, 9–11 і Боричів тік, 35. І, запевнив Нестерук, "не має жодного відношення до будівлі за адресою Андріївський узвіз, 10а".

«Ми придбали цю територію у французьких інвесторів разом з необхідною проектною документацією».
— Гендиректор «ЕСТА Холдинг» Микола Нестеренко

"Хочемо особливо підкреслити, що всі демонтажні роботи проводяться на підставі отриманих від київської влади дозволів і жодним чином не зачіпають розташованих на території фабрики "Юність" історичних будівель. Всі демонтовані будівлі були побудовані в 80-х роках XX століття, причому частина з них перебувала в аварійному стані", — йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялось, у неділю на Андріївському узвозі зносили будинки. За попередньою інформацією, стерли з лиця землі будинки 10а, 10б, 9\11, саме навпроти музею Булгакова.

Столична влада прийняла рішення про "реконструкцію" Андріївського узвозу у жовтні, але, як стало зрозуміло згодом, на місці старих історичних будинків мали з’явитися офісні центри з парковками.

Так, у дворі Київського академічного театру "Колесо" на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики "Юність" почались будівельні роботи.