Ця технологія збільшила ступінь автономності робота і дозволила йому рухатися без управління оператором.

ASIMO покращили інтелект

Покращений інтелект дозволяє ASIMO реагувати на дії людей. На основі інформації від численних зорових, слухових і тактильних датчиків, машина може розпізнавати голоси та обличчя, і поводитись відповідно до ситуації.

А ще робот вміє передбачати напрямок, яким підуть люди через кілька секунд, і уникати зіткнень з ними.

Оновлений ASIMO - легший, швидший і сильніший

Honda акцентує на покращених технічних характеристиках. Новинка легша від попередника і важить всього 48 кг. Кількість окремих моторчиків, які відповідають за рух кінцівок, рекордна - 57.

Навчився ASIMO і швидше бігати - він здатен розігнатися до 9 км/год. При чому бігти андроїд може спиною вперед.

За рух кінцівок відповідають 57 окремих моторчиків

Загалом машина краще тримає рівновагу - доказ цьому стрибки на одній і двох ногах.

Модернізували роботу і руки. Нові датчики у долонях та пальцях дозволяють, наприклад, взяти пляшку та налити собі випити.

“Ми використовуємо останні розробки у галузі робототехніки, щоб досягти найбільш точного копіювання рухів людини. Це дозволить використовувати роботів там, де самим людям перебувати небезпечно”, - каже виконавчий директор компанії Honda Таканобу Іто.

Спроби Honda створити андроїда почались у 1986 році, а перша модель ASIMO з'явилась у 2000-му. З того часу робота кілька разів оновлювали, сьогоднішнє покоління - вже шосте.

Візуально він майже не змінився - це той же "космонавт" з чорним пластиковим щитком замість обличчя. Однак технічно це вже зовсім інша, повністю автономна машина.