Автомобіль оформили у сучасній фірмовій стилістиці бренду. Основний акцент - на гексагональній радіаторній решітці, яка плавно перетікає у світлодіодні фари.

Порівняно з Hyundai ix35 новий "Тусон" більший: довжина сягнула 4475 мм (+65 мм), ширина - 1850 мм (+30 мм), колісна база - 2670 мм (+30 мм). І лише висота зменшилась до 1645 мм (-15 мм). Об'єм багажника у "похідному" стані - 513 л.

У салоні - теж серйозні зміни. І на вигляд, і на дотик інтер'єр став дорожчим завдяки якісним матеріалам, зокрема шкірі на кріслах кольору Wine Red.

Також кросовер отримав багато нових опцій: вентиляцію передніх сидінь, автоматичний паркувальник і електропривід дверцят багажника, який самостійно спрацьовує при наближенні власника.

Крім того корейці акцентують на передових системах безпеки: тут і моніторинг сліпих зон та розмітки, і контроль поперечного трафіку, є система автоматичного гальмування, яка розпізнає і транспорт, і людей. Паркетник має навіть активний капот, який припіднімається при зіткненні з пішоходом.

У Європі Hyundai Tucson буде доступний з п'ятьма двигунами. Три з них - дизельні: 1.7 CRDi на 115 конячок та 2.0 CRDi потужністю 136 і 184 к.с. Слабший мотор агрегатують лише "механікою", а дволітрові - і 6-ступінчатим "автоматом".

Бензинові двигуни наступні: "атмосферник" 1.6 GDI (135 к.с.) і турбоагрегат 1.6 T-GDI (176 к.с.). Для слабшого також підготували "механіку", а потужнішому відрядили новий "робот" 7DCT.

Привід - передній або повний.

Європейські продажі Hyundai Tucson стартують у другій половині 2015 року.