Ми на "Танталіт" подали до суду з вимогою про погашення боргів. Вони заявили зустрічний позов про те, що вони не згодні і вимагають припинити поставку електроенергії на комплекс. Багато листів писали у всі держінстанції - відповідь одна: поки комплекс не повернений в держвласність, дійте в рамках договору з Межигір'ям. Враховуючи всі ці обставини, далі відпускати безоплатно електроенергію ми не маємо ні права, ні можливості, - заявив Євген Бушма, комерційний директор ПАТ "Київенерго".

Зараз у резиденції живуть переселенці зі Сходу та Криму. Аби не залишити людей без електрики, "Київенерго" привезло 4 заправлені електрогенератори. Однак, коменданти Межигір'я від такої допомоги відмовились. Кажуть, щоб утримувати комплекс, цього струму все одно не вистачить.

А для чого нам ці генератори? Вода як буде надходити людям, тваринам? Без електроенергії не зможуть працювати камери. Тоді майно резиденції просто розграбують, - каже Денис Тарахкотелик, комендант Межигір'я.

В "Київенерго" кажуть, що переговори з енергопостачання Межигір’я зайшли в глухий кут: "Танталіт" як балансоутримувач відмовляється оплачувати борги. Не погоджується на це і комендатура резиденції. Не поспішає брати на себе відповідальність за майно і сама держава.