"Ми, комуністи Києва, вкрай обурені подіями, які мали місце 9 травня 2011 у м.Львові. У дні, коли вся Україна відзначає День Перемоги радянського народу над фашистською Німеччиною, вшановуючи ветеранів Великої Вітчизняної війни, віддаючи данину поваги і шану тим, хто звільнив країну і всю Європу від коричневої чуми, у місті Львові ветерани опинилися у блокаді профашистських організацій, які наплювали в душі простих людей і ветеранів Великої Вітчизняної війни, їх дітей, онуків і правнуків - розтоптували і палили Червоні Прапори Перемоги, зривали Георгіївські стрічки, глумилися над пам'яттю героїв-визволителів. Головним організатором цих заворушень є ВО "Свобода", - йдеться у заяві київських комуністів.

На їхню думку, своїми діями організація "Свобода" показала своє "справжнє профашистське обличчя" та продемонструвала всій Україні, "що вони є спадкоємцями нелюдів, які в роки Великої Вітчизняної війни працювали на фашистів, наступниками тих, хто стріляв нашим солдатам в спину".

"Ми вимагаємо: Притягнути до відповідальності організаторів заворушень у Львові. Заборонити на території України ВО "Свобода", як організацію, що сповідує націонал-фашистську ідеологію. Скасувати рішення обласних і районних рад, що забороняють вивішування прапора Перемоги на 9 травня", - зазначено у заяві комуністів.