Про це американський посол сказав виданню ZN.UA.

"Я не знаю, що викладає на стіл Росія, але вважаю, що такій великій економіці, як українська, лише МВФ здатний надати адекватні можливості для того, щоб у фінансовому плані українська економіка могла стати на власні ноги. Особливо це справедливо у світлі того , що будь-які кредитні лінії, які готова надати Росія, лише відстрочать процес адміністративної модернізації та обтяжать Україну додатковим боргом ”, - сказав Пайєтт.

Посол вважає, що “компроміс з МВФ цілком реальний, але для цього необхідні переговори".

"Я не можу висловлювати думку за Міжнародний валютний фонд, але можу запевнити, що уряд Сполучених Штатів дуже тісно взаємодіє і спілкується щодо цих питань і з керівництвом України, і з керівництвом МВФ. Ми будемо продовжувати цей полілог, бо віримо, що прийнятна формула досяжна. Але політичних "чорних" ходів немає", - додав Джеффрі Пайєтт.

Нагадаємо, Білий дім може розглянути петицію про санкції проти Віктора Януковича та членів українського Кабміну, якщо українська влада не підпише у Вільнюсі Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Станом на 18:50 під петицією підписалися майже 63 тисячі осіб.