Зубчевський хоче відшкодування за моральний збиток через образи в його сторону, що прозвучали публічно у ЗМІ з вуст Фаріон.

"Це стосується друкованих ЗМІ, інтернет-видань, а також телевізійних виступів Ірини Фаріон, в яких вона з ентузіазмом хамила. Тепер настала черга їй відповісти за свої слова. Упевнений, що сума у 100 000 гривень цілком адекватна, а позов послужить хорошим уроком для "галичанської інтелігентки"", - сказав комуніст.

Гроші, які Зубчевський хоче відсудити, він обіцяє віддати російськомовним школам.

"У разі задоволення судом мого позову, у чому я анітрохи не сумніваюся, вся сума, визначена в якості відшкодування моральної шкоди, буде направлена у російськомовні школи Західної України і школи Запорізької області", - запевнив нардеп.

Нагадаємо, Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата від КПУ Олександра Зубчевського, який під час засідання Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою.

Апарат Верховної Ради прийняв рішення не надавати нардепу Фаріон перекладача з російської на українську мову.

Вона подала позов до Окружного адміністративного суду Києва. Свободівка добивається визнання бездіяльності Апарату Верховної Ради України щодо незабезпечення перекладу державною мовою виступів на засіданнях її комітету.

Народний депутат від КПУ Олександр Зубчевський запевняє, що нардеп від ВО "Свобода" Ірина Фаріон перешкоджає йому виконувати обов’язки і порушує його права як громадянина.