А де б вони могли цим займатися? У Токіо, на найбільшій експозиції у світі ігрової індустрії.

Нові відеоігри та спецґаджети представили близько двохсот виробників. А познайомитися з усім цим щастям отримали змогу понад двісті тисяч відвідувачів.

Чимало з них буквально прикипіли до стендів Sony. А все тому, що компанія привезла на виставку і дала випробувати усім охочим одразу 80 нових консолей PlayStation Vita. Продажі портативної приставки розпочнуться в грудні, щоправда тільки в Японії. В інших країнах - десь через півроку. Для консолі вже підготували 26 ігор.

Тим не менше, значна частина розробників зосередилась на забавках для смартфонів. Сьогодні це найперспективніший і найбільш зростаючий сектор на ринку відеоігор. Компанія Gree - новачок в ігровій індустрії, і вперше взяла участь в Токійській виставці.

“Ми розробляємо ігри для смартфонів, які люди вже придбали і якими користуються. Щоб грати в наші ігри, вам не потрібно оновлювати програмне забезпечення і тим більше купувати нові потужніші девайси”, - каже директор компанії Gree Йошікадзу Танака.

Втім, увага більшості відвідувачів була прикута до стенду Nintendo - компанії, яка зазвичай не бере участі у Токійській виставці ігор. Японський виробник оголосив, що вже продав понад 4 млн. портативних консолей 3DS і не збирається зупинятися на досягнутому. Nintendo прагне зробити девайс популярнішим серед дівчат і задля досягнення мети показав приставку в червоному і рожевому оформленні.

“Nintendo 3DS має потужне програмне та апаратне забезпечення. Ця консоль може відтворювати тривимірний контент. І щоб бачити його, користувачу не потрібні спеціальні окуляри. Але жодна приставка не буде популярно, якщо для неї не буде цікавих ігор. Звісно, у Nintendo це знають, і тому вже підготували кілька нових ігор. Зокрема, невдовзі з'явиться Super Mario 3D Land та Pokemon”, - каже продюсер Норійосі Фуджімото.

Ціна нового пристрою у США становитиме $170. Головний конкурент PlayStation Vita - коштуватиме $250.