Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, такої домовленості політики і представники терористів досягли у Мінську, під час консультації тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) з питання деескалації збройного протистояння на сході України.

“Учасники обговорили ситуацію навколо місця падіння MH17. Вони довели до відома той факт, що група міжнародних спостерігачів і слідчих сьогодні отримала доступ до місця аварії. Вони (терористи – “24”) зобов'язалися забезпечити подальший безпечний доступ для міжнародних слідчих до місця падіння літака, поки слідчі заходи на місці не будуть завершені. Контактна група підкреслила необхідність повного виконання ними даного зобов'язання”, - йдеться в повідомленні.

Контактна група домовилася з терористами про створення механізму спостереження і контролю ОБСЄ та ефективний контроль і перевірку на кордоні Україна-Росія.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що терористи погодилися надавати коридор до місця падіння малайзійського авіалайнера для міжнародних інспекторів ОБСЄ, Австралії та Нідерландів, але відмовляються допустити туди поліцейську місію.