Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Петро Порошенко підкреслив, що його метою, як і раніше, є мир. Але для цього необхідно, щоб усі сторони дотримувались виконання основних пунктів узгодженого мирного плану. Президент України поінформував про ситуацію в Донецькій і Луганській областях і наголосив, що, на жаль, домовленості, досягнуті під час попередньої розмови у чотирьохсторонньому форматі не були виконані,
- йдеться в повідомленні.

Читайте також: За час перемир'я 27 українських військових загинули, 69 — поранені

Глави держав висловили згоду про необхідність найближчим часом організувати консультації контактної групи за участю другого Президента України Леоніда Кучми, Посла РФ в Україні Михайла Зурабова та Спеціального представника ОБСЄ Хайді Тельявіні для досягнення таких домовленостей:

- двостороннього безумовного припинення вогню;

- звільнення всіх заручників, які незаконно утримуються,

- запровадження контролю на українсько-російському кордоні при моніторингу та верифікації ОБСЄ.

Читайте також: Путін пропонує, щоб українські і російські прикордонники разом контролювали кордон

Крім того, під час розмови було досягнуто домовленість, що міністри закордонних справ чотирьох країн невідкладно почнуть роботу з уточнення механізмів реалізації зазначених у телефонній розмові цілей.

Нагадаємо, Кремль повідомляє, що Меркель, Олланд і Путін підтримали третій раунд консультацій між Києвом і терористами. Прес-служба Олланда також повідомляє, що Росія і Україна висловили прихильність щодо угоди з припинення вогню між українською армією і бойовиками.