Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

“Окрім паспорта, росіянин мав посвідчення учасника бойових дій в Чеченській Республіці. З його слів він нібито прямував до дружини, що проживає в Донецькій області. Також прикордонники встановили, що стосовно чоловіка діє заборона в’їзду на територію України. Наразі з’ясовується можлива участь затриманого у масових заворушеннях у Донецьку”, - йдеться в повідомленні.

Ще одного росіянина, який виявився журналістом російського видання та незаконно перетнув державний кордон, спільно з співробітниками міліції затримали прикордонники відділу “Новоазовськ”. У закордонному паспорті 51-річного росіянина не було відміток про перетинання державного кордону, а також не було імміграційної карточки.

“З пояснень, він є спеціальним кореспондентом газети “Аргументи і факти” та прибув в Україну висвітлювати обстановку в прикордонні та АР Крим. Побоюючись, що легально через пункти пропуску його можуть не пропустити, він вирішив перетнути державний кордон незаконно, користуючись картами з мережі Інтернет. Під час огляду речей у нього виявили посвідчення журналіста газети “Аргументи і факти”, фотокамеру Cаnon, диктофон та ноутбук”, - розповіли у Держприкордонслужбі.

Загалом за добу на українсько-російському державному кордоні не пропущено через кордон 589 громадян Росії, шестеро з яких, можливо, причетні до екстремістської діяльності на території України.

Нагадаємо, сьогодні зранку прикордонники поблизу населеного пункту Чонгар затримали російського військовослужбовця із Чечні, в якого знайшли автомат АК і 180 патронів до нього, пістолет Макарова, а також військову форму і бронежилет.