Будівлю ретельно охороняють, адже вже за декілька днів сюди прибуде Герцогиня Кембриджська Кетрін.

Проте оглядачі переконують, народження королівського первістка сьогодні - це справа особиста та дещо навіть буденна. Спрощений протокол – заслуга, перш за все, королеви Діани. Адже обидва сини Леді Ді, Вільям та Гаррі, народилися у міській лікарні.

“Діана стала першою представницею монархії, яка народжувала дитину у звичайній лікарні. Так, наприклад, Єлизавета ІІ усіх своїх дітей народжувала у Букінгемському палаці. Тоді усе було дуже засекречено, ніхто нічого не міг дізнатися”, - розповіла редактор журналу Majesty magazine Інгрід Сювард.

А ще століття тому, кажуть історики, при пологах були присутні знатні представники аристократії та міністри. Вони були зобов'язані засвідчити, що дійсно народився хлопчик - істинний спадкоємець королівського трону. Проте з часом пологи проходили виключно в колі сім'ї.

“Королева Єлизавета ІІ, яка править нині, народилася у приватному пологовому будинку королівської сім'ї. Він розташований у Вест-Енді. У той час на пологах був присутній міністр внутрішніх справ Британії, але це був, швидше, виняток із правил”, - каже історик Пітер Мандлер.

Ще в середині червня Герцогиня Кембріджська оголосила, що тимчасово припиняє свою публічну діяльність. Тому, кажуть оглядачі, до появи дитини Кейт, ймовірно, не з'явиться більше на публіці.

Поповнення ж королівської родини очікують вже 10 липня.