Про це пише відома британська газета The Times.

Це "незручне одкровення" трапилося майже відразу після невдалого запуску ракети, що підірвало міжнародну віру в космічну галузь Росії,
— йдеться у статті.

Як зазначають журналісти видання, глава Рахункової палати Росії Тетяна Голікова заявила, що вона була здивована розміром порушень в Роскосмосі.

"Спочатку я не повірила своїм інспекторам, бо обсяг фінансових порушень був на рівні 92 мільярди рублів (1,8 мільярда доларів). Для мене це було повною несподіванкою", — розповіла вона.

Значний рівень розкрадань зафіксований при будівництві космодрому "Восточний" в Амурській області, що поступово повинен замінити Байконур. Як нагадали у статті, у вересні минулого року Путін пообіцяв виділити додатково майже мільярд доларів США, щоб прискорити завершення проекту, а вже у жовтні начальник головного підрядника по проекту був заарештований за крадіжку державних коштів. У квітні будівельники заводу оголосили голодування через затримки з виплатою заробітної плати. Були відкриті 20 кримінальних справ, пов'язаних з діями 228 посадових осіб.

Ще одним ударом для космічної галузі Росії стали постійні невдачі із запусками ракет.

Ви можете порівняти це з падінням Римської імперії. Російська космічна промисловість валиться,
— підсумував аналітик Павло Лузін.

Нагадаємо, ракета "Протон" зі супутником "Експрес" 16-го травня впала за межами Казахстану.