Каспаров відвідав Київ, побував у дитячій школі шахів і поділився з журналістом своїми враженнями.

Країна себе знайшла, очевидно, що Україна встала на шлях, з якого її вже ніщо не зіб’є. Навіть діти вже розуміють, що вони є частиною нової України. Збереження традицій та погляд у майбутнє – це і є гарантія успіху, – сказав чемпіон світу з шахів.

Каспаров вважає, що саме політика президента Росії Володимира Путіна є причиною війни на Донбасі. Російський лідер проводить агресивну зовнішню політику по відношенню до всіх країн колишнього радянського союзу, намагаючись їх змусити слідувати промосковським шляхом.

Нажаль, агресивна зовнішня політика – це єдиний спосіб вижити для самого Путіна. Те, що Україна чинила опір, показує, що вона більше не бажає йти у московському фарватері, вона обрала свій шлях, – каже громадський діяч.

Він вважає, що Путін є загрозою не тільки для країн-сусідів, а й для самої Росії, бо не лишає росіянам шансу на краще життя.

Кожен день перебування Путіна у влади – це трагедія для Росії. Тому що шанси моєї країни на те, що вона знайде себе і свій шлях у майбутнє – зменшуються. Ми маємо справу з людиною, яка втратила відчуття реальності, яка живе у своєму вимірі і нажаль володіє ядерною зброєю. Час Путіна збігає. Всі диктатори закінчують погано, але питання в тому, яку ціну заплатить Росія і всі сусіди Росії за божевільну путінську політику, – каже Каспаров.

Громадський активіст вважає, що зараз Революція Гідності в Росії не можлива. Вона може бути викликана лише різким погіршенням рівня життя і розчаруванням людей у путінській політиці.