Комуніст розкритикував звернення націоналістів бойкотувати новий підручник з історії України, йдеться на сайті КПУ.

"Свободівці докотилися до того, що називають рідною для мільйонів українців мову, та й історію України - ворожими. Ну, це і зрозуміло. Адже для них рідною історією є історія Третього рейху", - вважає Голуб.

Комуніст переконаний, що дії свободівців спрямовані проти українців.

"Це, як і багато інші заяви "Свободи", - неприкрита спроба розпалити міжнаціональну ворожнечу. Причому, спрямована вона винятково проти українців", - сказав він.

Нардеп переконаний, що на дії "Свободи" мала б звернути увагу Генпрокуратура.

"Навіть світова громадськість дивується, спостерігаючи за тим, як фашизм пускає коріння в Україні. А українська буржуазна влада і правоохоронці продовжують злочинно закривати на це очі", - вважає політик.

Він переконаний, що націоналізм треба заборонити на законодавчому рівні.

"Держава зобов'язана припинити українофобські витівки фашистів-псевдопатріотів. Влада повинна прийняти закон, що кваліфікує і забороняє діяльність радикальних націоналістів на зразок "Свободи"", - переконаний комуніст.

Він також переконаний, що дії свобідівців відповідають стратегії Партії регіонів.

"Регулярність подібних заяв радикалів і кричуща бездіяльність влади, говорять лише про те, що і сама "Свобода" та її витівки відповідають стратегії президентської виборчої кампанії Партії регіонів", - підсумував Голуб.

Нагадаємо, згідно із відозвою ВО "Свобода" до вчителів, учнів, їхніх батьків "Про заходи протистояння нищенню української гуманітарної складової освіти", опублікованою на сайті політсили, свободівці закликали школярів бойкотувати новий підручник з історії.