"Наша позиція така: уже зараз з нашими міжнародними партнерами у фонді допомоги — близько 6 мільйонів доларів, які є в управлінні головного комісара ООН. Ми, як уряд України, Президент України, поставляємо товари першої необхідності на всі звільнені території. Ми, як українська держава, забезпечували і здатні забезпечувати наших громадян. Тому Уряд додтково виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності", — заявив він під час засідання Кабміну.

Яценюк наголосив, що будь-які види гуманітарної допомоги Україна може приймати виключно в межах міжнародного права і Червоного хреста.

Що стосується наших дій, то Міністерство інфраструктури, Міністерство АПК, МОЗ, МВС формуємо вкотре колону і робимо все, аби передати товари першої необхідності на визначені території,
— додав прем'єр.

Глава Уряду також звернувся до Червоного Хреста з проханням допомогти, аби вантажі дійшли до людей, оскільки території контролюються терористами, які підтримуються Росією.

"Росіяни краще б пустими прислали ті вантажівки і забрали назад своїх бандитів і тоді не потрібно буде надсилати гуманітарну допомогу", — наголосив він.