Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

"На сьогодні я дав доручення Міністерству юстиції спільно із залученням іноземних партнерів підготувати юридичні механізми захисту. Україна використовуватиме всі методи, які вона має, для того, щоб захистити національні інтереси", - сказав Порошенко.

За його словами, Україна "не відмовиться від Криму".

"Крим не продається, і відповідальність за Крим не можна виміряти грошима", - наголосив президент.

Що стосується компенсації, то, за словами президента, йдеться насамперед про господарюючих суб'єктів, яким РФ має компенсувати збитки.

"Зокрема, йдеться про компанію "Чорноморнафтогаз", у питанні військової техніки та інших напрямах", - наголосив глава Української держави.

За словами Порошенка, щомісяця українська сторона втрачає сотні мільйонів гривень через дії РФ стосовно Криму.

Читайте також: Порошенко: Пишаюся тим, що за мого президентства КПУ припинила своє існування

Також, згідно зі словами Президента, компромісів у питаннях територіальної цілісності України в переговорах із РФ не буде.

"У питанні Криму компромісу не буде. У питанні національних інтересів України компромісу не буде. У питанні територіальної цілісності України, її суверенітету, в питанні незалежності України компромісу не буде", - наголосив Порошенко.

"У питаннях ціни на газ - компроміс буде. У питаннях економічних відносин - компроміс буде. Якщо буде бажання його шукати - ми його знайдемо. У питаннях миру - буде мир. Я упевнений у цьому", - додав він.