В управлінні зв'язків з громадськістю МВС України зазначили, що заяви від офіційних державних і партійних сайтів, які також зазнали хакерських атак, поки не надходили, тому відповідні кримінальні справи також не порушувалися.

"За атаку на наш сайт МВС України жодних якихось процесуальних рішень ще не прийнято, і я думаю, що ми не будемо порушувати кримінальну справу за цією статтею, тому що якихось економічних проблем ми не понесли, жодної інформації оперативної, службової, секретної на нашому сайті немає", - каже речник МВС Володимир Поліщук.

Нагадаємо, у вівторок, 31 січня, правоохоронці вилучили 200 серверів файлообмінника і припинили підтримку домену ex.ua. Закриття ресурсу викликало хвилю протестів серед українських інтернет-користувачів. Згодом невідомі провели атаки на сайти державних установ. Першим припинив роботу сайт МВС, після нього — Президента України, Нацбанку і Партії регіонів. Урядовий портал, сайт Верховної Ради і СБУ працювали з перебоями.

Офіційно причиною вилучення серверів називали відповідні звернення від компаній Adobe, Microsoft та інших. Згодом ці компанії заявили, що не просили закривати ресурс.

3 лютого файлообмінник частково відновив роботу.