"Брати участь у ринку, конкурувати повинні фахівці в цій галузі. Коли ми звернулися до компаній, які займаються управлінням санаторіями, чи готові вони взяти наші об'єкти, звичайно, ми почали з питання плати за оренду. Вони вивчали [наші пропозиції] і не дуже багато є готових взяти їх [санаторії] в оренду. Але керувати, щоб платити податки правильно, освоїти гроші і вийти на процес участі в ринку вони [європейські керуючі компанії] готові", - розповів О. Лієв.

Він підкреслив, що мова йде не про приватизацію, а про управління санаторними об'єктами.

"Ми за гроші Євросоюзу за допомогою експертів світового рівня напишемо план модернізації в основному державних санаторіїв. З цим якісно написаним бізнес-планом в ЄБРР можна отримати гроші на модернізацію", - додав чиновник.

Як пояснив Лієв, ЄБРР готовий надати гроші на модернізацію санаторіїв, але хотів би бачити, щоб санаторіями управляла компетентна компанія.

Як повідомлялося раніше, Крим і компанія "Турецькі авіалінії" планують реалізувати спільний проект "Go to Crimea". Авіакомпанія готова встановити спеціальні ціни на переліт кримським і турецьким туроператорам, які будуть привозити в Крим туристів з Туреччини.