Документ зачитав член Меджлісу Ділявер Акієв.

У резолюції серед іншого сказано: Республіці Крим необхідно надати статус національно-територіальної автономії ''для реалізації права кримських татар на самовизначення на своїй історичній території.

"Ми вимагаємо негайного припинення дискримінації та репресій щодо кримських татар за політичними, національними та релігійними мотивами", – наголошують кримські татари.

Дивіться також: Заборона вшанування річниці депортації — це висміювання 2 статей Конституції РФ, — Чубаров

Одна з їхніх вимог стосується також відновлення історичних назв, які зазнали зміни після депортації кримських татар.

У резолюції є також вимога ухвалити закони, які будуть гарантувати представництво кримських татар в органах влади Криму, а також визнати Курултай та Меджліс – представницькими органами корінного народу Криму.

До усіх демократичних сил, урядів, парламентів та міжнародних організацій учасники траурного мітингу звернулись із закликом "виступити гарантами відновлення прав кримськотатарського народу та його розвитку на своїй батьківщині".

Дивіться також: Мітинг зі вшанування пам'яті жертв депортації в Сімферополі [Фото]

До слова, сьогодні у Харкові кілька сотень проросійських активістів вийшли на мітинг проти виборів президента України. Така ж кількість активістів зібралась вшанувати жертв депортації кримських татар.