За його словами, російські окупанти, які проводили 10-годинний обшук у домі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, забрали всі заощадження родини, а також вилучили знайдений там мисливський патрон.

"10 годин в достатньо агресивній формі тривав цей обшук. З приниженнями його дружини — і за етнічною, і за іншими ознаками. Взяли привели двох людей — так званих понятих. Дружина Ахтема вимагала, щоб це були люди, яких вона знає — хоча би сусіди. Вони відмовили", — сказав він.

Читайте також: У Криму окупаційна влада затримала одного із лідерів Меджлісу

За словами Чубарова, вони вилучили всі електронні пристрої, забрали заощадження – це 2 тисячі доларів і 100 євро, залишивши родину без копійки.

Чубаров також розповів, що зараз, через скрутну економічну ситуацію, в Росії обговорюють антикризову програму.

Є пропозиції призупинити реалізацію будівництва всіх великих об’єктів, залишити лише для Криму,
- сказав Чубаров.

Він додав, що Крим Росії потрібен лише для того, щоб посилити свої позиції у цього геополітичному регіоні.

"Росії непотрібні люди в Криму, які не приймають її. Взагалі не потрібна така кількість людей, яка зараз живе в Криму. Ці люди заважають військово-політичним інтересам РФ", - сказав Чубаров.

Глава Меджлісу також наголосив – зараз кримським татарам загрожує не лише депортація, деяких представників його народу не випускають з півострова.

Сьогодні окупаційна влада в Криму оголосила про те, що вони створили перелік із 3 тисяч людей, які є невиїзними з Криму. Ці люди начебто мають якісь зобов’язання перед близькими, - розповів Чубаров.