"Від імені всіх кримчан закликаємо Вас, шановний Вікторе Павловичу, діючи в інтересах національної безпеки та збереження громадянського миру, захистити жителів України і звернутися до суду щодо заборони діяльності ВО "Свобода" у зв’язку з порушенням встановлених Конституцією України та законами України вимог, які висуваються до діяльності політичних партій", – сказано в рішенні, оприлюдненому на сайті кримського парламенту.

Читайте також: Вже у Верховній Раді Криму хочуть під опіку Росії, — Тягнибок у Раді

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим звертається до Вас у зв’язку з тим, що органи влади Автономної Республіки Крим не мають законодавчих важелів для захисту кримчан, насамперед молоді, від деструктивного впливу неофашистських і неонацистських ідей, пропагованих ВО "Свобод" та іншими радикальними організаціями. Розкладаючи незміцнілу свідомість молодих людей, направляючи її на шлях екстремізму, насильства та ксенофобії, ВО "Свобода" створює плідний ґрунт для вкорінення неонацизму в правовому і політичному полі України, для захоплення влади в країні політиками неофашистського толку", – йдеться у зверненні.

Також президія Верховної Ради Криму на вимогу кримської прокуратури на сьогоднішньому позачерговому засіданні внесла зміни до ухваленого раніше рішення про заборону на території Криму діяльності і символіки ВО "Свобода".

Нагадаємо, кримські депутати заявили, що не хочуть жити в "бандерівській" Україні. В заяві, яку ухвалив парламент Криму, депутати висловлюють занепокоєння у зв’язку із загрозами існуванню автономії та її статусу, і заявляють про готовність стати на її захист.