Молебень, на який прийшли Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і члени Кабміну, відбувся у Володимирському патріаршому соборі Києва.

"Сьогодні знаменний день. З одного боку – це день трагічних подій – тому що мільйони загинули. З іншого боку – була спільна перемога над фашизмом", – сказав Арсеній Яценюк журналістам після молебню.

69 років тому ми разом із Росією воювали проти фашизму і перемогли. А зараз Росія почала воювати проти України. Історія повторюється в іншій формі, – додав прем'єр.

Яценюк наголосив, що Росія повинна зупинитися та перестати підтримувати терористів, які вбивають мирних українців.

Крім того, прем'єр заявив, що влада проводить загальнонаціональний діалог – 14 травня відбудеться круглий стіл національної єдності "Україні потрібна єдність, діалог та мир".

"А мир буде тоді, коли терористи не будуть підігріватися Росією, яка 69 років тому стояла з нами пліч-о-пліч, а зараз із нами пліч-о-пліч стоїть Німеччина, Велика Британія і США", – констатував Яценюк.

Нагадаємо, вчора в.о. президента України Олександр Турчинов та прем'єр Арсеній Яценюк оприлюднили спільне звернення до українців у зв'язку з ситуацією в Україні.