Про це він сказав в інтерв'ю одному з китайських телеканалів, повідомляє прес-служба Кучми.

"Бути чи не бути миру в Україні — це все вирішується в Кремлі. Сьогодні я часто кажу, що все залежить від Бога, але він далеко і не всі визнають його існування, ніяк до нього не допросимося... І від пана Путіна", — сказав Кучма.

Екс-президент зауважив, що умови, які сьогодні висуваються російською стороною є неприйнятними.

"Ми не хочемо сьогодні мати поруч ще одне вогнище напруженості за прикладом того ж Придністров'я, Абхазії чи Південної Осетії", — зазначив він.

"Вони (світові лідери) сьогодні виступають за мирне вирішення проблеми. Єдина сьогодні можливість — це щоб світова спільнота вимагала від російської сторони чіткого виконання мінських домовленостей. У тому числі, і Китайська Народна Республіка, тому що Китайська Народна Республіка підписала Будапештський меморандум про надання гарантій безпеки України. І, на превеликий жаль, китайська сторона поки, скажемо так, обходить цю проблему", — додав Кучма.

Як відомо, представник "ДНР" Денис Пушилін закликав учасників контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі організувати спочатку відеоконференцію, а потім і особисту зустріч.