“Вона, до пропозиції до Оксани, ще пропонувала декільком журналістам це очолити, ці люди відмовились, вона запропонувала Оксані. Знаєте, це її рішення і вона мені сказала так - не буде вона справлятись, я її звільню. І я тут не бачу нічого поганого. Я в цьому участі не приймав”, - розповів міністр культури України Михайло Кулиняк.

Кулиняк повідомив - його племінниця закінчила Інститут журналістики університету Тараса Шевченка і пропрацювала два роки в цьому видавництві журналістом.

У Міністерстві юстиції не вбачають корупції в тому, що племінниця міністра працює редактором у виданні Мінкульту.

“Я думаю, що там відбувався, напевно, якийсь конкурсний відбір, тобто, якщо вона пройшла всі процедури і довела рівень своїх знань. Але закон вимагає обов'язково пряму залежність, в даному випадку, я її не вбачаю”, - сказала перший заступник міністра юстиції України Інна Ємельянова.

Як відомо, після виходу до друку ювілейного тисячного номера журналу "Українська культура", його редакція звільнилася у повному складі. За словами екс-головного редактора видання Марії Хрущак, такий вчинок - знак протесту проти політики директора видавництва, яка за відсутності фінансування вимагала зробити журнал щомісячником. Раніше ж “Українська культура” виходила раз у квартал.