"Святкування відбудеться за будь-якої політичної погоди", — заявив газеті "Комерсант-Україна" голова КУПР Сергій Мельниченко.

За словами Мельниченка, КУПР закликає громадян вийти на головну площу країни 22 листопада о 18:00.

"Ми будемо виконувати указ Президента Ющенка про святкування Дня свободи, бо ми — законослухняні громадяни. А в чинного Президента є два варіанти: або скасувати указ свого попередника, або самому вийти на Майдан із національним прапором", — сказав Мельниченко.

Перед самим святкуванням, учасники опозиційних сил зберуться біля Лук’янівського СІЗО, де утримують екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Ми домовилися з керівниками київських організацій опозиційних партій почати о 17:00 мітинг біля СІЗО", — заявив глава київської міськорганізації "Батьківщини" Юрій Одарченко.

"Після мітингу охочі прийдуть на Майдан і висловлять свою думку про нинішню репресивну владу. Там не буде жодних організованих мітингів, але ми очікуємо багато людей", — додав він.

Як повідомляє "Українська правда", у міліції пояснили, що опозиціонерів, які вийдуть на Майдан Незалежності, "швидше за все" не затримуватимуть.

"Якщо не буде хуліганських дій, то міліція просто складе протоколи на організаторів акції", — пояснив голова управління зі зв’язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук.

У неділю ввечері співробітники столичної міліції огородили центральну частину Майдану Незалежності залізними щитами.

Як раніше повідомлялось, у суботу, 19 листопада, Арбітражний суд столиці заборонив святкувати День свободи. Позов до суду подавала КМДА.