Саме на батьківщині доброго чарівника, за полярним колом, заховався один з найбільших та найкращих курортів Фінляндії. Відпочинок в Леві поєднує в собі саамську екзотику, білосніжні краєвиди і широкий вибір різноманітних зимових розваг. Все необхідне для комфортного відпочинку зосереджено в селищі, а котеджі, бунгало та мотелі максимально близько розташовані до трас.

Траси Леві:
Сині - 18
Червоні - 23
Чорні – 5

Леві з усіх фінських гірськолижних комплексів чи не найбільше занурений в атмосферу старих добрих альпійських курортів. У 2004 році його визнали найкращим гірськолижним курортом Фінляндії. Лижний сезон тут триває приблизно з середини листопада до початку травня. Основна перевага курорту - це його зручність для новачків і початківців. Фінський курорт приготував для відвідувачів майже півсотні трас - 18 синіх, 23 - червоних і 5 чорних.

Вартість абонементу:
1 день - €33
3 дні - €83
7 днів - €150

Для любителів нічного катання фіни освітили 15 спусків. Крім цього сноубордисти оцінять чудовий сноу-парк, а фани бігових лиж - понад 200 кілометрів рівнинної лижні. Одноденний скі-пас у Леві коштує 33 євро. За три дні катання попросять 83, а тижневий абонемент обійдеться в 150 у європейській валюті.

Розваги у Леві:
Зимова риболовля - €80
Сафарі на снігоході - €115
Візит до Санта-Клауса - €265

Окрім безлічі спортивних розваг фінський курорт може запропонувати своїм відвідувачам й інші не менш захоплюючі варіанти відпочинку. Наприклад, катання на санях, запряжених північними оленями та зимова риболовля. Трикілометрова прогулянка, ловля риби з-під криги та обід супом з лосося - за таку пригоду посеред снігів Лапландії готуйтеся заплатити 80 євро.

Радимо також взяти участь у сафарі на снігоходах. За дві три години ви подолаєте 35 кілометрів шляху та відвідаєте крижану галерею Леві. Тут на вас чекатиме замок та ресторан з криги з гарячим чаєм та кавою. Мандрівка у царство сніжної королеви обійдеться у 115 євро.

Вартість проживання:
Хостел - €75-100
Три зірки - €100-150
Чотири зірки - €150-250

Якщо ж ви відпочиваєте разом з дітьми, обов’язково завітайте у резиденцію Санта-Клауса і подаруйте їм трішки різдвяної казки. За 25-кілометрову мандрівку на снігоході та аудієнцію у доброго чарівника сім’ї з 5 осіб доведеться заплатити 265 євро.