“Правова складова – у встановленні та юридичній оцінці фактів... Політична складова – це те, що ми чули від багатьох європейських політиків, в тому числі від данського адвоката Мікаеля Лінгбо, це – політичні оцінки фактів”, – заявив Кузьмін.

Окрім того, він підкреслив, що політичні оцінки доволі часто робляться з політичною метою. Він додав, що Тимошенко протягом усієї своєї комерційної та політичної кар’єри була “одним з найбільших олігархів в Україні”, і контролювала фінансові потоки від торгівлі газом. Також, за його словами, Тимошенко тісно співпрацювала з колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Кузьмін повторив знову, що Тимошенко та Лазаренко, співпрацюючи, використовували в своїх цілях групу найманих вбивць.

“У нас є дані, прямі заяви про те, що саме Лазаренко, який діяв в інтересах компанії Тимошенко, організовував та фінансував вбивство членів українського парламенту, просуваючи кримінальний бізнес. Ці факти стали відомі не вчора, цим фактам достатньо багато років, і за частину з них засуджений Лазаренко”, – заявив він.

“Закликаю, не зводити злочинців у ранг борців за демократію та жертв режиму”, – підсумував свою промову Кузьмін.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 9 травня, перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін у Європарламенті в Брюсселі заявив, що українська влада і органи прокуратури готові до відкритого і чесного діалогу з європейськими партнерами щодо ситуації навколо колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.