"Стару постанову по Кучмі підписував особисто я. Але норми старого законодавства дозволяли підозрюваному через суд оскаржити постанову", - розповів Кузьмін.

Кузьмін нагадав, що тоді він як доказ наводив плівки Мельниченка, що "мали сумнівну історію походження", тому суд закрив справу.

"За новою процедурою ми зареєстрували постанову і почали розслідування щодо встановлення замовників убивства", - повідомив заступник генпрокурора.

Він наголосив, що прокуратура має достатньо доказів причетності Кучми.

"У нас є достатньо доказів, що підтверджують причетність Кучми до цього злочину, і ми зараз ми займаємося розслідуванням і збором усіх можливих доказів", - наголосив він.

Нагадаємо, з останніх слів Олексія Пукача у суді можна зробити висновок, що він визнав причетність екс-спікера Володимира Литвина та 2-го президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин", - сказав Пукач.

Згідно із вироком Печерського суду, екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

Згідно із свідченнями Олексія Пукача, які містяться у вироку суду, смерть журналіста Георгія Гонгадзе була випадковою , тож своєї провини в умисному вбивстві він не визнає.

У тексті вироку суду йдеться про доведення зібраними доказами вини екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача
в перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

На думку представника потерпілої сторони Валентини Теличенко, прізвища Володимира Литвина і Леоніда Кучми не фігуруватимуть у вироку Олексєві Пукачу.

Зачитуючи вирок,
суд оголосив свідчення вже засудженого за вбивство Миколи Протасова.

Окрім свідчень Протасова, суд зачитав свідчення ще трьох свідків, які стежили за журналістом, і яким Пукач також наказав забути про ці дії. Суд також підтвердив, що авто "Хюндай Соната", на якому вивезли Гонгадзе, був закріплений за Пукачем.