“Я задоволений, оскільки це – успіх нашої місії, яку ми терпляче здійснюємо з Петом Коксом від травня минулого року. Ми здійснили більше десятка візитів в Україну, вели переговори з Президентом, Прем’єр-міністром, опозицією. Думаю, що це помилування було однією з найважливіших тем наших переговорів і є свідченням того, що Україна серйозно думає про асоціацію з ЄС і дійсно восени хоче підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію”, – цитує Кваснєвського РАР.

За його словами, сьогоднішній указ Глави держави Віктора Януковича про помилування є свідченням того, що “настирлива дипломатія, яку здійснює ЄС за допомогою місії, має сенс”, а звільнення Луценка він розцінює як усунення однієї з перешкод у переговорах України з ЄС.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 7 квітня, Президент України Віктор Янукович помилував декількох засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук.

Шестеро засуджених вже знаходяться на волі. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.


Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій розповів, що екс-міністр Юрій Луценко вже виступив на мітингу у Києві, щоправда, телефонічно.

Рішення українського Президента Віктора Януковича помилувати екс-міністрів Юрія Луценка та Георгія Філіпчука привітав Генсекретар ради Європи Турбйорн Ягланд.