“Це - ризики віддати країну на розграбування Партії регіонів, повністю перестати їй опонувати і залишити їх на один з собою. Як тільки буде остаточне рішення ЦВК, тоді Об’єднана опозиція разом зі своїми колегами, соратниками, ми сідаємо і приймаємо рішення остаточно”, - сказав голова фракції “БЮТ-Батьківщина” Андрій Кожем’якін.

Виключає обнулення списків опозицією і проведення перевиборів спікер ще чинної Верховної Ради Володимир Литвин. У Партії регіонів розмови опозиції щодо обнулення взагалі вважають несерйозними.

Реалістичним опозиційний сценарій вважають у Комітеті виборців України. Хоча й сумніваються у тому, що лідерам трьох партій вдасться вмовити понад 150 депутатів скласти повноваження. Лише у такому разі можливе проведення нових виборів.

В Україні є всі ознаки післявиборчої кризи, - переконаний політолог Володимир Фесенко. Парламент може взагалі залишитись без опозиції, якщо від опозиційних сил до Ради все ж таки підуть кілька людей, які не захочуть відмовитись від мандатів. Таких можна вмовити або фінансово простимулювати з боку нинішньої більшості.

Якщо опозиція таки зважиться скласти мандати, перевибори має призначити Президент.