Як сказав Сергій Ткаченко, до системи, коли порушуються права суб’єктів виборчого процесу, кандидатів, політичних партій — самі суб’єкти політичного процесу та кандидати повинні відстоювати порушені права.

Ми, як Комітет виборців України, можемо звертати увагу правоохоронних органів на ті порушення, які відбулись, але якщо ми говоримо про те, що визнання певним чином вплине на встановлення результатів Центральною виборчою комісією, то в цей процес повинні активно включатись суб’єкти виборчого процесу, які приймають участь у виборчій кампанії на цьому окрузі,
— наголосив голова Донецької обласної організації Комітету виборців.

За словами Наталії Линник, процедура підрахунку голосів тільки відбулася, тому заяви з порушеннями до ЦВК не подавались ще через те, що це неможливо просто з огляду оперативності збору цієї інформації та подання.

Читайте також: Україна потребує нового "плану Маршалла", — НАТО

"Ще є час для збору доказів та подання подібних скарг до ЦВК, тому, я думаю, ще буде встановлено комунікації з суб’єктами виборчого процесу на 102-му окрузі", — каже Сергій Ткаченко.

Доказова база ще буде оформлятись і подаватись,
— зазначив голова Донецької обласної організації КВУ.

За словами заступника голови правління Комітету виборців України, порушення були зафіксовані також у 75-му окрузі Запорізької області, в 132-му, 50-му, 52-му, 60-му – таких округів чимало, але вони суттєво не вплинули на результати волевиявлення громадян.

Ми по них подавати ніяких скарг не будемо,
— сказала Наталя Линник.

Більше — дивіться у відесюжеті.

Нагадаємо, на 102-му окрузі у Кіровоградській області молодики спортивної зовнішності напали на одну з дільниць та викрали голову дільничої комісії, печатку і бюлетені.