"Це історія конфлікту між двома народними депутатами, причому конфлікту давнього. Просто в одного раніше не було свого генерала, а тепер є. І інтриги він перетворив на кримінальне переслідування – спочатку ДАІ (йдеться про скандал, в якому фігурував його батько Володимир Ландік, – 24), тепер це. Він плете інтриги, бо хоче стати наступним прем'єр-міністром", – сказав він, але прізвище нардепа не назвав.

На питання, якщо це провокація і замовлення, то на кого він спрямований – на нього чи на його батька, враховуючи, що до виборів вже менше року, – Ландік відповів: "На Азарова. Хтось хоче бути прем'єр-міністром, у нього кожен голос в парламенті на рахунку. Він зараз відчайдушно пішов на Азарова – а він голова партії".

Відповідаючи на питання, чому ця історія повинна вдарити по Азарову, Ландік заявив: "Тому що Азаров був у дядька (Валентин Ландік – народний депутат України, один із засновників Партії регіонів, – 24) заступником голови партії, ще до Партії регіонів, і ніколи ні дядько, ні батько проти Азарова не підуть, це старі партійці. Єфремов веде себе, свою кар'єру ".

"Це залякування. У мене дуже гучний скандал, але на родичів деяких нардепів повідкривали "липові" справи, зробили обшуки", – додав він, відповідаючи на запитання, чи немає економічних важелів тиску на депутатів Ландіком.

"У Росії в жодній в'язниці ніхто не сказав погано на Медведєва. А у нас на Януковича скажи добре – поб'ють і конвой, і начальство СІЗО. А у нас же країна маразматична – вони Януковича від влади відсторонили, хтось підкупив великого чиновника з Адміністрації Президента", – підсумував він.

Нагадаємо, 19 січня суд визнав Романа Ландіка винним у побитті Марії Коршунової у одному з ресторанів Луганська. Його засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки.