Якщо все навколо вам здається сірим та чужим, спробуйте повернути бадьорість за допомогою аромалампи з кількома краплями лаванди. Використання ефірної олії лаванди широке - вона допомагає зняти стрес, послабити головний біль та біль в суглобах, а ще це чудове масажне масло.

Втім, лаванда не лише пахне, а й лікує. Рослина зарекомендувала себе, як чудовий антисептичний та дезінфікуючий засіб.

“Лаванда - це рослина на усі випадки життя. Її застосовують при порізах, укусах, опіках, синцях. Не багато ефірних олій можуть похвалитися таким арсеналом лікувальних можливостей. Лаванду додають до ванни, вона діє заспокійливо на організм, розслабляє тіло”, - каже фермер Ендрю Елмс.

В косметиці лаванду застосовується при запаленні, почервонінні і лущенні шкіри - вона підходить для усіх типів шкіри.

Банки

Осінь - пора перших недуг. Усі ми пам’ятаємо, як нам в дитинстві ставили банки від застуди?
Спосіб лікувати розрідженим повітрям прийшов із давнини, його схвалила і сучасна медицина.

Але у чому секрет гарячих банок на спині!? Чому вони допомагають хворому!?

Вакуум “втягує” шкіру в банку. Це своєю чергою розширює кровоносні судини, навіть злегка пошкоджуючи їх - подекуди аж до міні-крововиливу.
Та користі від цього чимало. Кровотік під шкірою посилюється, він розганяє обмін речовин. Тканини краще живляться киснем та корисними речовинам. запальні процеси від такої процедури знімає як рукою.

”Ви створюємо вакуум, що спричиняє прилив крові до м’язів. Під таким впливом тканини і м’язи розслаблюються”, - каже акупунктурист Селма Рондон.

Користь банок при бронхіті та запаленні легень, бронхіальній астмі і простудних захворюваннях настільки вразила медиків, що цей спосіб лікування став надзвичайно популярним. Крім того, банки лікують невралгію, радикуліт, а також міозит.

Зараз банки злегка “вийшли з моди”. Чимало людей надають перевагу при кашлі антибіотикам, забуваючи про випробувані методи. Вони, до слова, не шкодять, а лише приносять користь організму.