Відповідаючи на запитання народних депутатів з приводу того, що ПАРЄ висловила жаль, що в законі про вибори містяться обмеження права балотуватися на виборах особам, які мають непогашену судимість, Лавринович зазначив, що до виборів зміни до виборчого закону "звичайно можна внести", але нагадав, що відповідна норма щодо обмеження балотування при непогашеній судимості є і в Конституції України, тому така норма закону Конституційним Судом України може бути визнана неконституційною.

"Зміни до закону звичайно можна внести, але норма закону, яка не відповідає Конституції України дуже швидко може бути зупинена Конституційним Судом України", — сказав Лавринович під час години запитань уряду в парламенті.

При цьому він підкреслив, що в питанні загального підходу щодо того, що особи, які засуджені за нетяжкі злочини мали б право брати участь у виборах, то "я не бачу тут якоїсь проблеми".

"Можливо, це і треба буде зробити, якщо під час роботи над змінами до Конституції буде така суцільна потреба, буде такий консенсус, то я думаю, що це абсолютно нормально, що такий крок буде зроблено", — сказав Олександр Лавринович.

Як відомо, екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за незаконне підписання газових угод з Росією в 2009 році.

Її однопартійці постійно у спілкуванні з пресою заявляють, що сподіваються на те, що Юлія Тимошенко очолить список "Батьківщини" на виборах у парламент.