Як повідомляє прес-служба МЗС Росії, Керрі і Лавров обговорили можливості міжнародного сприяння, включаючи діяльність моніторингової групи ОБСЄ, для виходу з кризи в Україні.

Сергій Лавров особливо підкреслив необхідність термінових дій нинішній київських властей з метою сумлінного виконання домовленостей в Женеві від 17 квітня, скасування наказів про використання армії проти населення, роззброєння бойовиків "Правого сектора" та інших ультранаціоналістичних формувань, звільнення з-під арешту і припинення переслідувань активістів протестного руху в південно-східних регіонах і запуску не на словах, а на ділі всеосяжної конституційної реформи", – йдеться у повідомленні.

У російському МЗС зауважили, що Джон Керрі заявив про те, які кроки у зазначених напрямках робить українська влада, але не зміг навести фактів і практичних прикладів.

Нагадаємо, вчора Міністерство закордонних справ України закликало російську сторону до виконання умов Женевських домовленостей, які передбачають деескалацію конфлікту в Україні.

У Дещиці поскаржились, що МЗС Росії та підконтрольні Кремлю ЗМІ розпочали чергову хвилю дезінформації щодо ситуації в Україні.

Водночас Україна, як наголошують в МЗС, чітко дотримуючись досягнутих 17 квітня у Женеві домовленостей, упродовж останніх днів здійснила низку таких важливих заходів як призупинення антитерористичної операції, внесення на розгляд парламенту закону про амністію та вилучення зброї у населення.