"Я, Лазаренко Павло Іванович, неодноразово та послідовно заявляв про те, що я категорично не маю стосунку до вбивства у 1996 році у Донецькому аеропорту народного депутата України Євгена Щербаня. Цю справу безпідставно та протиправно "повісив" на мене у 2000 році тодішній Генпрокурор Потебенько, користуючись моєю відсутністю на батьківщині і неможливістю повноцінно захиститись від цього політично мотивованого наклепу", – пише Лазаренко.

За словами Лазаренка, він змушений вкотре наголошувати, що не має жодного відношення до вищезазначеного злочину.

"Я достовірно знаю, що ця справа стосовно мене сфальсифікована для використання у політичних цілях. Публічні заяви керівництва Генеральної прокуратури України відносно мене з приводу кримінальної справи щодо вбивства Євгена Щербаня грубо порушують конституційну норму щодо презумпції невинуватості особи.

Крім того, дії, а саме висловлювання Генпрокурора пана Пшонки В. від 18 січня 2013 року (Інтерфакс-Україна за 18.01.13 р.) та аналогічні висловлювання Заступника Генерального прокурора пана Кузьміна Рената від 21 січня 2013 р. («Свобода слова» на ICTV від 21.01.2013 р.) містять ознаки кримінального злочину, передбаченого пунктом 2 ст. 387 Кримінального кодексу України щодо недопустимості розголошення даних досудового слідства суддями, прокурорами, слідчими тощо", – заявив екс-прем'єр.

Нагадаємо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Євгена Щербаня у 1996 році, а Юлії Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

За словами глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінского, питання виборчого правосуддя підніматимуться на саміті Україна–ЄС 25 лютого у Брюсселі.